P3 Guld

P3 Guld flyttas fram

P3 Guld-galan, som varit planerad till den 23 januari 2021, flyttas fram och kommer i stället att direktsändas lördagen den 20 mars kl. 21.00 i P3 och SVT2.

– För att kunna genomföra P3 Guld som vi tänkt och med alla medverkande på plats har vi valt att senarelägga galan. Sveriges Radio är vid det här laget vana att genomföra evenemangssändningar med skyddsåtgärder och hela produktionen är redan planerad med corona i åtanke. Vi väljer trots detta att flytta P3 Guld med tanke på restriktionerna kring smittspridningsläget just nu, säger projektledaren Liv Ungermark.

P3 Guld flyttar in på hotell

För första gången någonsin arrangeras P3 Guld i Stockholm, på Elite Hotel Marina Tower. Galan leds av inga mindre än P3-favoriterna Oscar Zia och Emma Molin. Kvällen är fullspäckad med prisutdelningar, hyllningar och liveframträdanden från olika platser på hotellet.

Priser

P3 Guld delas 2021 ut i åtta kategorier: Årets artist, årets grupp, årets låt, årets hiphop/r’n’b, årets pop, årets dans, årets rock/metal samt framtidens artist. För 2021 har P3 Guld valt att pausa utdelningen av Guldmicken, årets live, på grund av att få spelningar genomförts under pandemin.