Helmut Newton: The Bad and The Beautiful - den rike nakenfotografen

1:26 min

Om modefotografen Helmut Newton vars bilder många gånger provocerade. Efter en parad av naket får vi också möta honom. (Premiär 8 januari).
Betyg: 3

Titel: Helmut Newton: The Bad and The Beautiful 
Regissör: Gero von Boehm
Manus: Gero von Boehm
Medverkande: Claudia Schiffer, Charlotte Rampling, Isabella Rossellini 
Genre: Dokumentär
Betyg: 3

Helmut Newton är fotografen som kunde ta rejält betalt för sina modebilder. Han fotograferade också kända och mäktiga människor, men mest av allt är han känd för sina, ofta provocerande, bilder för modemagasinen.
Han säger tidigt i dokumentären att han älskar ansikten, bröst och ben. Och sen följer en parad av nakenfotografier, och allra mest verkar det som om han älskar långa ben och stora bröst. Nu togs många av hans bilder i en tid då nakenhet chockerade och för en del kändes som en frihetsrevolt , idag känns många av bilderna ganska tveksamma.
I filmen står dock flera av hans kända modeller upp för honom och hans bilder. Jag har aldrig varit särskilt förtjust i fotografen Helmut Newton, det finns många betydligt intressantare fotografer. Men när man senare i filmen kommer Helmut Newton närmare som person och hans fru sen många år, June Newton får träda fram, så blir dokumentären mer sevärd. Det hade jag velat se än mer av. Mitt betyg hamnar på en trea.