Pressmeddelande 2020-12-30

Vinter i P1 med Olof Wretling i ord – och bild!

För första gången sänds ett Vinter i P1 inte bara i radio utan också med bild. På nyårsafton kan man lyssna eller titta på Olof Wretlings Vinter som sänds samtidigt i P1 och via hemsidan sverigesradio.se.

Skådespelaren och komikern Olof Wretling har tidigare åkt på riksturné med sitt Vinterprogram med rubriken ”Diagnoserna i mitt liv”, som sedan även sändes i SVT. Nu står han åter på scen, i en coronasäker föreställning, med nytt Vintermanus. För den som följer sändningen på sverigesradio.se är musiken i form av musikvideor. I år är rubriken en fråga: ”Vad är målet med komik?”

– Jag kommer prata om, om, om HUMOR. Om att vara komiker. Nä. Inte det minsta roligt. Jag visste det, humor dör direkt man säger att man ska prata om det. Det borde vara förbjudet att prata om humor. ”Stoppa honom, du bryter mot lagen”, det känner jag att jag hade behövt höra. Vi hörs och syns på nyårsafton!, säger Olof Wretling.

– Detta år, 2020, har varit ett svårt och ensamt år för många människor. Vi ville därför på årets sista dag erbjuda Vinter- och P1-lyssnarna något alldeles extra. Nämligen ett Vinter med vår mesta Vintervärd, i en föreställning på scen att avnjuta även visuellt, säger Vinters programchef Bibi Rödöö.

Vinter i P1 med Olof Wretling sänds 30 december kl. 13.00 i P1, i Sveriges Radio Play och kan ses som videoström på sverigesradio.se.

Mer om Olof Wretling:
Olof Wretling har som medlem i humorgruppen Klungan skapat en rad scenföreställningar. Han har senast för Wermland Opera skrivit ett nytt verk, ”Löparnisses jul – en kaffeskröna” som inspirerats av den klassiska ”Värmlänningarna” och som sätts upp 2021. Olof Wretling var med och startade det populära radioprogrammet Mammas nya kille 2005. Han har också medverkat i julkalendrar och barnprogram. Är aktuell i kommande säsong av Bäst i test i SVT.

Pressbilder:

Olof Wretling Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

https://pressbild.sverigesradio.se/vinterip1_2020-2021/hiRes/Olof_Wretling_013.jpg
https://pressbild.sverigesradio.se/vinterip1_2020-2021/hiRes/Olof_Wretling_012.jpg

För mer information, vänligen kontakta:

Bibi Rödöö, programchef
bibi.rodoo@sverigesradio.se

Eva Sahlin, pressansvarig
eva.sahlin@sverigesradio.se
070-684 18 52