Två män döms till fängelse för misshandel på kyrkogård

3:23 min

Två unga män döms till fängelse för flera brott mot två tonåriga pojkar. Pojkarna blev misshandlade och rånade under en hel natt på en kyrkogård i somras. Idag kom domen i tingsrätten.

Pojkarna var 16 år gamla. De blev misshandlade på natten till den 23 augusti förra året. Männen som misshandlade dem var 18 och 21 år gamla. Männen ville ha pengar och tvingade pojkarna att följa med till en kyrkogård i Solna. Där hotade de pojkarna och slog dem och tog deras kläder och saker som mobiltelefoner och bankkort.

Åklagaren säger till nyhetsbyrån TT att männen använde mycket våld mot pojkarna. De band fast pojkarna och tvingade ner dem i en grop i marken. De brände pojkarna med eld och högg dem med kniv. En av pojkarna blev också våldtagen, enligt åtalet. Våldet fortsatte hela natten, i ungefär åtta timmar.

Pojkarna lyckades springa från platsen på morgonen. De träffade en person som hjälpte dem att ringa polisen. Polisen kom snabbt till platsen och kunde ta männen.

Det fanns flera bevis för att männen gjort brott mot pojkarna. De hade pojkarnas saker på sig och de hade blod från pojkarna på sina kläder. Männens mobiltelefoner visade också att de hade varit på kyrkogården den natten. Det skriver SVT Nyheter.

Idag dömdes männen till fängelse för flera brott. Bland annat grov misshandel, grov våldtäkt, rån och människorov, eller kidnappning.

Straffet blir fängelse i nio år för 21-åringen och fängelse i fem och ett halvt år för 18-åringen. 18-åringen får ett lägre straff för att han är så ung. 21-åringen säger att han inte gjort något brott, men 18-åringen säger att han var på kyrkogården och gjorde en del av brotten.

Brottet fick mycket uppmärksamhet i media i somras för att det var så våldsamt och brutalt.