Få småföretagare har sökt omsättningsstöd: ”Finns fortfarande chans att få pengar”

Det har varit ett tufft år för många inom näringslivet på grund av pandemin. Trots det har få småföretagare runt om i landet sökt det omsättningsstöd som regeringen erbjuder enskilda näringsidkare och som länstyrelserna handlägger. I de två nordligaste länen var prognosen att omkring 2000 näringsidkare skulle söka stöd, men endast 233 ansökningar har kommit in.

– Man gjorde en prognos på nationell nivå men det har hittills varit färre företag än väntat. Men man ska komma ihåg att det är få som söker i hela landet och det finns fortfarande chans att få pengar, säger Håkan Wiklund, samordnare vid länstyrelsen i Norrbotten för omsättningsstödet i Norr- och Västerbotten.

Läs också hos SVT Nyheter Norrbotten;

Företagarna i Norrbotten: ”Det upplevs som krångligt att ansöka om pengarna”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio