Pressmeddelande från Sveriges Radio 2021-01-13

P3 stärker kriminalbevakningen och lanserar podden P3 Krim

Idag släpper Sveriges Radio P3 den nya veckoaktuella podden P3 Krim. Evalisa Wallin och Viktor Ahldén, två erfarna reportrar med meriter från tv och kvällstidningar, knyts till kanalen och programleder satsningen. Ett nytt avsnitt släpps varje onsdag och Evalisa Wallin tar också rollen som specialreporter inom den livesända kanalen.

P3 Krim som lanserar den 13 januari är P3:s nya podd om kriminalitet och rättsväsende. I centrum står den erfarna kriminalreportern Evalisa Wallin tillsammans med Viktor Ahldén som tidigare varit reporter och redaktör på Expressen.

– De utmaningar vi ser idag med till exempel gängkriminalitet är ett samhällsproblem som drabbar många, inte minst unga. Det är en fråga som förtjänar gedigen journalistisk bevakning av landets vassaste kriminalreportrar, säger Caroline Pouron, kanalansvarig för P3.

Lyssnaren hamnar mitt i händelsernas centrum när programledarna initierat skildrar veckans intressantaste fall. Genom närvaro i rättegångssalar, möten med källor inom polis, rättsväsende och kriminella kontaktnät får publiken en sällsynt inblick i dagsaktuella och brännande frågor.

– Vi vill att lyssnarna ska få höra nya röster och förstå mer om i vilket sammanhang brott sker, att ge dem en unik inblick i de kriminella världarna, säger Evalisa Wallin, ny kriminalreporter på P3.

P3 fortsätter att knyta Sveriges bästa reportrar till kanalen. P3 Krim blir något unikt bland krimpoddar med ständig aktualitet, djup kunskap och tung research. I avsnitten hörs röster från verkligheten, såväl unga förövare, utsatta brottsoffer liksom försvarsadvokater och erfarna brottsbekämpare när de ger sin version av de händelser podden tar upp.

Evalisa Wallin är en rutinerad kriminalreporter som jobbat med bland annat Veckans brott i SVT, på Expressen och Aftonbladet, med I lagens namn i P1 och P3 Dokumentär. Evalisa kommer programleda P3 Krim och även höras i den livesända kanalen när hon som specialreporter bevakar aktuella brott.

Viktor Ahldén, tidigare bland annat reporter och utrikeschef på Expressen, hörs även i varje avsnitt av podden.

Onsdag den 13 januari släpper P3 Krim sitt första avsnitt. Avsnitten kommer ut varje onsdagsmorgon och hittas i appen Sveriges Radio Play, på webben och där poddar finns.

Pressbilder
P3 Krim med Evalisa Wallin och Viktor Ahldén.
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.
https://sverigesradio.se/Diverse/AppData/Isidor/Files/1191/08f1687b-f1ab-406c-b14e-b63dae5171e2.jpg

https://sverigesradio.se/Diverse/AppData/Isidor/Files/1191/5b190c40-a393-43ca-99f4-90532a6ba2d5.jpg

För vidare information, vänligen kontakta:
Nor Toma, Kommunikationspartner
Nor.Toma@sverigesradio.se