Pressmeddelande från Sveriges Radio 2021-01-15

P3 inleder det nya året med musikkryss, hemligheter och stjärnor vid spakarna

Sveriges Radio P3:s nya helgmorgnar bjuder på frukostsällskap med Hanna Hellquist och Samir Yosufi när de tillsammans djupdyker ner i relationer och hemligheter i kanalens nya lördagssatsning “P3 Hemligheter”. Dessutom får P3 sitt första egna musikkryss “P3 Krysset” på söndagar med Jörgen Lötgård. Det nya året inleddes med radioduon Emma Molin och Christopher Garplind som återvände till P3-studion för att livesända tillsammans med Hanna Hellquist.

2021 innebär spännande nyheter i P3:s livesända kanal. Den 16 januari är det premiär för P3:s nya helgmorgnar när Hanna Hellquist återvänder till morgonradion med det nya relationsprogrammet P3 Hemligheter som hon gör tillsammans med Samir Yosufi, mångårig musikjournalist på P3 som hörts i DJ-showen Dans och Elektroniskt med Samir Yosufi.

Varje lördag pratar Hanna Hellquist och Samir Yosufi hemligheter och relationer med lyssnare, kända personer och varandra. Med hjälp av psykologer och beteendevetare reder de ut varför vi människor agerar som vi gör i relationer med andra.

– Det ska bli så himla roligt att få ta del av P3-lyssnarnas hemligheter, både stora och små. Som programledare för Morgonpasset i över tio år så vet jag vilka otroliga historier som finns därute. Och jag vet, av egen erfarenhet, hur skönt det är att dela med sig av sin hemlighet. Det är en sån lättnad att berätta, säger Hanna Hellquist. Dessutom ser jag verkligen fram emot att jobba med Samir. Han har den där konstiga egenskapen som vissa människor har, som gör att man vill berätta hela sitt liv för dem.

Söndagsmorgnarna bjuder från och med den 17 januari på musikkryss i Jörgen Lötgårds nya program P3 Krysset. Då blir det korsord för musik- och populärkulturälskare, spetsat med humor och veckans aktualiteter. Jörgen kommer senast från eftermiddagssändningarna i P3 tillsammans med Hanna Hellquist. Han har tidigare även sänt program som Deluxe och Morgonpasset i P3.

– Jag ser verkligen fram emot Helgmorgnarna 2021. Det blir en lyxig mix av värme, skratt, musik och spännande hemligheter och det är precis vad som behövs just nu, säger Caroline Pouron, kanalansvarig för P3.

Det nya året smygstartades av Emma Molin och Christopher Garplind som lyssnarna hörde sommaren 2020 i den livesända kanalen. Nu återförenas duon i P3:s livesända radio måndagar och tisdagar med start kl 15.00 den 4:e januari 2021.

– Jag älskar radio, public service och Christopher Garplind. Man kommer få bära ut mig när mitt kontrakt går ut, säger Emma Molin.

På onsdagar och torsdagar sänder Christopher Garplind tillsammans med en av P3:s största profiler Hanna Hellquist med start kl 15:00 den 6:e januari 2021.

Emma Molin är även aktuell som galavärd för P3 Guld och Christopher Garplind är också en omistlig del i Tankesmedjan i P3.

De nya P3-programmen direktsänds i liveradio och kommer också som poddar. De hittas i appen Sveriges Radio Play, på webben och där poddar finns.

Sändningstider
P3 med Emma Molin och Christopher Garplind, måndagar och tisdagar kl. 15:00-17:00
P3 med Hanna Hellquist och Christopher Garplind, onsdagar och torsdagar kl. 15:00-17:00
P3 Hemligheter med Hanna Hellquist och Samir Yosufi, lördagar kl. 8:30-12:00
P3 Krysset med Jörgen Lötgård, söndagar kl. 8:30-12:00

Pressbilder
P3 med Emma Molin, Christopher Garplind, Hanna Hellquist, Samir Yosufi, Jörgen Lötgård
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.
Högupplöst: https://sverigesradio.se/Diverse/AppData/Isidor/Files/2938/27a3eba9-bb05-4052-8342-9cb4daff81ec.jpg
Lågupplöst: https://sverigesradio.se/Diverse/AppData/Isidor/Files/2938/164511d8-d6cc-4101-8121-70cba64b563a.jpg

För vidare information, vänligen kontakta:
Nor Toma, Kommunikationspartner
Nor.Toma@sverigesradio.se