usa

Bernie Sanders vantar blev stora samtalsämnet

0:59 min

En lite oväntad följd av installationen av Joe Biden som USA:s president i onsdags är att alla plötsligt pratar om vantar.

Det handlar om en bild på Bidens tidigare konkurrent om presidentkandidaturen Bernie Sanders som på sätt och vis stal showen, rent klädmässigt, i onsdags.

På bilden sitter Sanders på en stol på läktaren och ser lite butter ut, iförd munskydd och ett par tämligen iögonenfallande brun-beiga tumvantar.

Det här fick internet att gå i spinn och genast skapa en mängd så kallade memes där Sanders klippts in i andra bilder på allt från filmen Forrest Gump till Edward Hoppers målning av sorgsna själar på en nattöppen diner.

Vantarna har visat sig vara en gåva från en lärare i Sanders hemstat Vermont och hon berättar i amerikanska medier att hon fått tusentals mejl från människor som vill beställa vantar av henne, men att hon inte kommer att ha tid med det.

Vantarna har dessutom rönt stort intresse i olika stickforum på nätet, där engagerade stickare genast skapat mönster för den som vill fixa ett par egna.