Carolina Klüft bryter tystnad

För första gången sedan beslutet att ställa in hela inomhussäsongen kommenterar nu friidrottare Carolina Klüft skadan. I en intervju med SR Kronobergs Marcus Sjöholm berättar OS-guldmedaljören om smärtan i baksidan av vänster lår och om besvikelsen över att inte få tävla i inomhus-VM.

- Det ska mycket till för att jag ska stiga av en träning och ännu mer för att ställa in en hel inomhussäsong, säger Carolina Klüft.

Beskedet om att Carolina Klüft tvingas hoppade över inomhussäsongen slog ner som en bomb i friidrotts-Sverige.
I ett pressmeddelande berättade Klüft om en överansträngd baksida på vänster lår vilket gjorde att hon tog en paus i träningen.

OS-guldmedaljören från Aten berättar, i en exklusiv intervju för Sveriges Radio Kronoberg, om hur kroppen mer eller mindre skrek efter vila efter vinterns hårdkörning.

Men trots det var beslutet om att hoppa över inomhussäsongen inte alldeles enkelt.

- Jag ville verkligen tävla men kroppen sa i från, säger Klüft.

Skadeuppehållet verkar ha gjort gott, Klüft känner inte av låret idag, säger hon. Och redan nu läggs allt fokus på årets, och kanske karriärens höjdpunkt, EM i Göteborg i början av augusti.

- Det kommer bli fantastiskt och jag kan knappt beskriva hur kul det ska bli att tävla inför hemmapublik, avslutar Carolina Klüft.