Fängelse för utpressning av bilhandlare

Fem personer har idag fått sina domar för försök till utpressning mot en bilhandlare i Karlstad. Straffen för de inblandade varierar från fängelse i 6 månader upp till 1 år och 8 månader. Åtalet mot en 24-årig Karlstadsbo ogillades.

Allt började då en bilhandlare i Östersund krävde en kollega i Karlstad på närmare 170000 kr. För att driva in skulden anlitade han personer som har anknytning till samma atletklubb. 50 procent av beloppet skulle betalas i ersättning om de lyckades få ut pengarna, som nu stigit till 200000 kr.

Olika indrivningsåtgärder pågick under en månad men i början av januari blev bilhandlaren i Karlstad inryckt i en bil utanför en hamburgarrestaurang. Färden gick till hamnen i Karlstad där bilhandlaren misshandlades och hotades med pistol. Mannen lämnades skadad kvar på platsen med uppmaningen att senast inom ett par dagar plocka fram pengarna. Eftersom även hans familj hotats gjorde han en polisanmälan. När männen skulle träffas nästa gång då bilhandlaren skulle överlämna pengarna, greps de av polisen.

Den 32-årige Karlstadsbo som fick det längsta straffet tömdes även för andra brott, bilhandlaren i Östersund dömdes till  6 månaders fängelse för sitt agerande för att få ut sin skuld.