Fredag 3 mars

Programledare: Monica Saarinen och Kristin Göthe

Putin och Hamas
Stora delar av västvärlden, med EU och USA i spetsen förhåller sig avvaktande till palestinska Hamas. Men Ryssland och president Putin har redan inlett samtal med segrarna i det palestinska valet. Till Moskva anlände idag flera representanter för Hamas. Samtal med Bertil Nygren, docent vid Försvarshögskolan.

Fredagsgäst
Det började med sprit och hasch hemma i Finland. I Sverige fortsatte missbruket och som sjuttonåring hittade hon heroinet. Det kom att bli hennes drog och hennes vardag i nästan två deccenier.
- Jag ville sluta redan efter ett halvår, men det skulle ta mig 17 år till innan jag gjorde det, säger Namu Nambiar.
Idag är det åtta år sedan den sista dosen. Hör Namu Nambiar, idag färdig socionom och lärare på arbetskooperativet Basta, och hennes tankar kring missbruksvård, tvång, motivation, det egna ansvaret och vad bemötandet från vård och socialtjänst har för betydelse. 16.10

Splittrad PEN-klubb
I Danmark är PEN-klubben, som ju ska bevaka yttrandefriheten, splittrad när det gäller karikatyrteckningarna av profeten Muhammed.

Galna ko-sjukan
Första svenska fallet av galna ko-sjukan, eller BSE, har upptäckts i Sverige. Tidigare idag kom beskedet att en ko på en gård i Björksta, utanför Västerås, bar på BSE. Samtal med Robert Ter Horst, chef för smittbekämpningsenheten på Jordbruksverket. 17.00

Spinning i schlagertakt
Schlager i ett kanske udda sammanhang i ett reportage från ett gym i Upplands Väsby, norr om Stockholm, där man förenar schlager med träning och inte minst allsång. Vår reporter Luis Lineo besökte Fredagsklubben med Sussie Sundström.

Fredagskrönika
Studio Etts Björn Elmbrant har tittat närmare på den uppseendeväckande uppgiften att moderaternas partiledare Fredrik Reinfeldt ,enligt Expressen, har anklagats för att vara pedofil av en SSU-ombudsman.

Farliga kemikalier
Debatt om att EU snart tvingar Sverige att acceptera 8 nya bekämpningsmedel, som hittills har varit förbjudna i Sverige. Hur kunde det bli så?

Björn Borgs prispokaler till salu
Hör vad Björn Borgs 5 Wimbledonpokaler kan vara värda. Den gamle tennisstjärnan har finansiella problem och är beredd att sälja dem och ett par av sina berömda racketar.

Producenter: Anders Diamant           Karin Wickström
                      anders.diamant@sr.se     karin.wickstrom@sr.se