Söndag 5 mars

programledare: Olle Hägg

Bushs asiatiska resa. Den amerikanska presidenten besökte i veckan de gamla ärkefienderna Indien och Pakistan, en resa som är en politisk balansakt och kan få stora konsekvenser.

15 år sen Kuwaitkrigets slut.  Irak står nära inbördeskrig idag - liksom för 15 år sedan, sedan Saddam förlorat Kuwaitkriget. Titti Nylander om ett krigsslut, som förebådade vår tids stora konflikt.

Vem vill höra Radio Liberty? Ännu en gång försöker USA påverka omvärlden genom styrda medier - nu riktas sändarna mot Iran. Men hur effektivt är det mediala vapnet?

Kejsarpingvinernas rike. Gabriella Ahlström om det trendriktiga Antarktis.

Tystnaden kring FI. För ett år sedan var spekulationerna kring och suget efter ett nytt feministiskt parti som störst. Idag, med ett FI som sargats av inre konflikter och negativ medieuppmärksamhet, är det nästan tyst. Godmorgon, världen! om feministpartiets framtid.

Ulf Wickbom är veckans krönikör.

Panelen bl a om fågelvirus-hantering och Lars Ohrlys ministerutbildning i Oslo. Hanne Kjöller, DN, Per Wirtén, Arena, och Susanna Popova, SvD, diskuterar.

Samernas rätt. Sverige har under årtionden värnat mänskliga rättigheter och minoriteters rätt. Trots det har vi, efter 15 år, fortfarande inte skrivit under FN:s resolution om urbefolkningars rättigheter. Reportage från Jokkmokk och Rosenbad.

Public Service med veckans satir.

Italiens nedförsbacke. Den dåliga italienska ekonomin är den stora frågan inför valet i vår. Nu börjar medelklassen drabbas - men ändå är den sittande premiärministern Berlusconi favorit. Alice Petrén i Milano undersöker varför.

Europa och räntan. Veckans räntehöjning av den europeiska centralbanken, drabbar Italien hårt. Andra Euro-länder skulle behöva en ännu kraftigare räntehöjning. Hör om det svårlösta problemet med Euro-ekonomierna som går i otakt.

Vårrea på konst. Tavlor av anonyma målare till ett fast, lågt pris orsakar rusning och näst intill slagsmål på anrika Liljevachs konsthall i Stockholm. Godmorgon, världens Olle Hägg försöker få grepp om ett konstverk.

Ludvig Rasmusson är veckans kåsör.

Producent: Nina Benner