Livstids fängelse för 22-åringen som mördade sin sambo i Fagersta

Den 22-årige man som stod åtalad för mord på sin ett år yngre sambo i Fagersta i januari i år dömdes idag i Västmanlands tingsrätt till livstids fängelse.

Den 22-årige mannen är sedan tidigare dömd för mord. Han knivmördade sin mamma som 17-åring och för det dömdes han till ungdomsvård på Sundbo. Efter avtjänat straff stannade mannen kvar i Fagersta och lärde känna den 21-åriga kvinnan som han senare blev sambo med.
Den 15 januari så gick något snett. Den 22-årige mannen slog då sin sambo i huvudet med en kastrull för att sedan knivhugga henne ett tiotal gånger i halsen.
22-åringen har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning med särskilt utlåtande från socialstyrelsen, men enligt den lider han INTE av någon allvarlig psykiskt störning. Och i dag dömdes han alltså till livstids fängelse för mord, misshandel och olaga hot av sambon samt narkotikabrott.
Han ska också betala ett skadestånd på 50 000 kronor vardera till flickans föräldrar - alltså sammanlagt 100 000 kronor. Han har nu tre veckor på sig att överklaga domen.