Bilinbrottsvåg i Eskilstuna

Bilinbrotten ökar i Eskilstuna och nu sätter polisen in extra åtgärder nattetid för att få stopp på brottsvågen. Under april anmäldes 123 bilinbrott enbart i Eskilstuna och det är en ökning med 40 procent jämfört med samma månad förra året. Det skriver Eskilstuna-Kuriren.

Polisen kan inte svara på varför inbrotten har ökat så kraftigt, det kan handla om att högaktiva brottslingar har släppts efter avtjänat straff, missbrukare som behöver pengar till narkotika, eller specialiserade ligor.

Enligt polisen agerar tjuvarna snabbt, och hinner med att bryta in i flera bilar på bara några få minuter, och tydligen är det inte godset från en enskild bil som ger några pengar, utan det är mängden som ger förtjänst. 

Polisen menar att det är svårt att skydda sig från den här typen av brottslighet, men det försvårar för tjuven om bilen parkeras på upplyst och befolkad plats, och inget stöldbegärligt ligga synligt i bilen, även bilstereon bör tas hem eller förankras. Larm på bilen är heller ingen nackdel.  

Mesta, Volvo CE:s parkering i Brunnsta, Lundby, Brottsta och lasarettsområdet är de platser där flest bilinbrott förövats.