Cheerleading: Fyra guld till Norrbotten

Luleå Cheer & Dance Team tog tre guldmedaljer i helgen vid RM och SM i cheerleading i Södertälje. Resultatet innebär även att cheerdanslaget LCD Rockets kvalificerade sig för att representera Sverige vid EM 2006 som avgörs i Oslo, den första helgen i juli.

Facit för Luleå Cheer & Dance Team visade på en bredd som ingen annan förening kunde matcha. I klassen cheer B juniorer vann laget LCD Jackets. Programmet som var både tekniskt och välkoreografterat satt felfritt och därmed var segern given. I den individuella klassen för miniorer segrade Sofia Lundbäck, 12 år.

LCD Rockets som debuterade som seniorer visade att de tagit steget från juniordivisionen på allra bästa sätt. Den hårda och målmedvetna träningen hade gett resultat. I klassen cheerdans seniorer kom de tvåa, och därmed var biljetterna till årets EM säkrade. I den internationella tävlingen som följde efter SM tävingarna kom de fyra, vilket kan ses som en bra värdemätare inför kommande europamästerskap.

De tidigare så framgångsrika juniorerna LCD Honeybees som nu debuterade som seniorer i nationella sammanhang vann i klassen group stunt seniorer. På grund av de regler som gäller för EM kommer de dock inte att tävla för Sverige i EM. Dessutom lyckades de vinna ett brons i den prestigefyllda kategorin cheer A seniorer.

Medaljerna regnade över Norrbotten

Bodens gymnastikklubb fick med sig ett guld och ett brons. Emma Westman vann klassen individuella seniorer, vilket betyder att även hon kvalificerat sig för att representera Sverige vid EM senare i sommar. Power Ize Cubez som ställde upp i klassen group stunt seniorer kom trea, efter segrande Luleå Cheer & Dance Team och tvåorna Musketeers Funky Cheer, från Borås.

Arctic Cheer Avalanches fick genom ACA Patriots med sig en åttondeplats från SM, i klassen cheer B juniorer. Dessutom ställde ACA Titans upp i den internationella tävlingen, i klassen group stunt mixed seniorer, där de kom på andra plats.