Bäckman nöjd med sin trupp

I och med att Henrik Nordfeldt skrev på för Västerås IK så är truppen spikad för den allsvenska klubben inför kommande säsong.

VIK har värvat sju nya spelare och tränaren Per Bäckman är nöjd med det material han ska jobba med.

- Tycker att vi har hittat en bra mix mellan yngre talangfulla spelare och äldre rutinerade, säger han.

Fjolårets VIK Hockey handlade mycket om hemvändande spelare.

Men nu när Peter Popovic, Mattias Lööf, Patrik Zetterberg och Fredrik Nilsson avslutat sina karriärer försvinner en hel del rutin i jöämförelse med årets upplaga.

- Den stora skillnaden är att vi har satsat på yngre spelare mycket med tanke på hur allsvenskan ser ut. Vi ska spela 45 omgångar och då gäller det att ha spelare som sysslar med hockey och bara pluggar lite grann vid sidan om.

- Det är väldigt svårt att ha heltidsarbete vid sidan om och även familj.

Men trots att VIK missade kvalserien ifjol och en ganska stor omsättning på spelare så blir det inga större skilnader i VIK:s sätta att spela.

- Vi har haft en grundspel under de tre år som jag varit här som tränare. och det ska vi fortsätta med, men för oss gäller det att vi blir effektivare.

Ifjol sa elaka tungor att vare sig dom rutinerade spelarna eller Pelle Bäckman hade den riktiga glöden för ishockeyn. Men att han inte skulle vara hungrig avfärdar han bestämt.

- Det vet jag väl bäst själv om jag är hungrig eller inte. Skulle jag inte tycka det här var roligt så skulle jag lagt av för länge sen. Så jag kommer köra stenhårt i vinter också, säger Per Bäckman.

Det enda som återstår med årets trupp är att Patrik Juhlin ska skriva på ett nytt kontrakt. Och det förväntas han att göra de närmaste dagarna.