Pappa förgrep sig på adoptivdotter

Idag åtalas den man i 60-årsåldern från Höglandet, som är misstänkt för att vid flera hundra tillfällen ha utnyttjat sin adopterade, minderåriga flicka

Mannen som nu suttit häktad i en månad är misstänkt för att vid ett stort antal tillfällen haft sexuellt umgänge med sin adoptivdotter. Det handlar troligen om flera hundra gånger under en femårsperiod, från januari 1998 till januari 2003, skriver åklagaren Ann-Charlotte Boo. Adoptivdottern har varit under arton år och stått under den åtalades fostran.

Han har förgripit sig både oralt och vaginalt på flickan och han ska även ha tvingat henne till olika sexuella handlingar.

Brottet är enligt åklagaren grovt eftersom övergreppen haft mycket stor omfattning och adoptivdottern lidit psykisk och fysisk skada av dem.

Hon har - skriver åklagaren - varit skyddslös eftersom hon inte haft någon annan vuxen i näreten och övergreppen har inneburit ett allvarligt missbruk av hennes berondeställning till adoptivfadern.
Övergreppen har skett på flera platser runt om  i Sverige men ofta har det varit i hemmet och under den första tiden var adoptivdottern fortfarande minderårig.

Om den misstänkte döms skyldig kan han dömas till fängelse i två år eller mer.