Belöning utlovas till tips om mördare

Familjen till den mördade Pernilla Hellgren utlovar nu en belöning till den person som kan ge upplysningar som leder till att mördaren grips och döms. Belöningen är på 100 000 kronor och utfästelsen gäller under två år.

Det var en natt i juni 2000 som den då 31-åriga Pernilla Hellgren mördades när hon var på väg hem till sin mamma efter en utekväll i Falun. En ung kvinna passerade mordplatsen den natten och såg gärningsmannen och Pernilla Hellgren i skogsdungen där mordet var. Vittnesuppgifterna från kvinnan ledde till att en då 46-årig man greps och häktades, men han släpptes senare. Sedan dess så har ett antal olika gärningsmän varit misstänkta för mordet men ingen har fällts trots att det har gått sex år.

Utredningen om mordet på Pernilla Hellgren är en av de största i landet och innehåller över 3 000 uppslag. Just nu håller Riksmordskommisionen på och går igenom materialet. Nu har alltså Pernilla Hellgrens familj utfäst en belöning till den som kommer in med uppgifter som leder till att mördaren grips och får sitt straff. Belöningen är på 100 000 kronor och uppgifterna ska polisen ha inom två år. Pernilla Hellgrens familj har valt att inte ställa upp i någon intervju eftersom de inte orkar. Fallet om den mördade Pernilla Hellgren ska tas upp i programmet Cold case i TV4 nästa vecka.