ETER fredag 19 maj

Perfekt arbetsmiljö - på vissa områden i alla fall
Det fanns ingenting att anmärka på vid Arbetsmiljöverkets inspektion av akutmottagningen på Visby lasarett. Verket har gjort en kontroll av hur akuten hanterar hot och våld mot den egna personalen.
- Det är väldigt sällan man inte hittar någonting att klaga på, säger Arbetsmiljöverkets representant. Eters reporter Jonas Neuman blev förstås nyfiken på den arbetsplatsen.

Reporter jonas.neuman@sr.se


Taxichaufförerna upprörda
Det kommer att bli dyrare för de som kör taxi vid flygplatsen. Luftfartsverket lämnade idag in sitt förslag till avtal med öns taxi-företag. Det kommer att kosta 1250 kronor per taxi-bil och år att hämta passagerare från flygplatsen. Taxibolagen är inte så förtjusta i det här. Einar Ahlqvist, Irene Molin och Ulf Andersson är tre chaufförer som inte gillar avgiften.

Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Budgetberedningen 2006
Efter flera dagars diskussioner mellan de politiska partierna har kommunledningen kommit fram till hur kommunens pengar ska satsas nästa år.

Reporter katarina.hedstrom@sr.se

Polisen har koll på landslaget
Det svenska fotbollslandslagets besök på Gotland kan innebära att polisen för mer att göra med bevakning och trafikstockningar. Poliskommissarie Anders Särland berättar hur deras verksamhet påverkas av det fyra dagar långa besöket. 

Reporter lars.eskelind@sr.se