Räddningsexpeditionen har startat

Nu inleds arbetet med att söka efter äventyraren Tomas Olsson från Borås, som saknas efter att ha bestigit Mount Everest i tisdags.
Arbetet har försenats, men nu är nepalesiska flygvapnets helikopter startklar från Nepal - om man bara får alla tillstånd klara. Det uppger UD till Sveriges Radio Sjuhärad.

Tanken är att mellanlanda i Nepal i kväll, lokal tid, för att i gryningen fortsätta mot det kinesiska territoriet, på bergets norrsida. Där försvann Tomas Olsson i samband med att han skulle åka skifdor ner från toppen.

Idag gav sig även fotografen Fredrik Schenholm, Olof Sundström och Martin Letzer ut på en räddningsexpedition för att leta efter försvunne Tomas Olsson. Man räknar med att expeditionen kommer att ta 2-4 dygn.

Idag kommer deltagarna att ta sig upp till ett brittiskt arméläger på 5800 meters höjd, som ligger 1-2 km från sökområdet. Detta kommer att vara deras bas och sovplats under hela rädd räddningsexpeditionen. Expeditionen kommer att få låna britternas tält, sovsäckar, mat och övriga förnödenheter. Tack vare detta kan de färdas med lätt packning under dagarna.

Tomas Olssons medklättrare Tormod Granheim väntar i baslägret för att följa med en eventuell helikopterexpedition under söndagen.