Dubbelseger för Kent Knutsson med Max Flukt och Bat Boy

Max Flukt utklassade allt och alla i Harper Hanovers lopp. Segertiden 1.13,8/3160m är nytt världsrekord. Bakom honom kämpade sig Bat Boy till en andraplats på den rekordtid som Max Flukt satte ifjol i samma lopp. Nu har Kent Knutsson från Hunseberg utanför Nässjö två hästar av yttersta eliten!

- Jag har knappt hunnit smälta det som har hänt. Helt osannolikt, säger Kent Knutsson.

Det var mycket snack om duellen mellan Spring Ray och Max Flukt, Sveriges just nu två bästa travhästar på lång distans. Någon match blev det inte. Max Flukt var förkrossande överlägsen.

- Jag hade tidsnoteringar som tydde på världsrekord, så sista varvet körde jag för rekordet. Det enda som oroade mig sista 500 var min andra häst i ryggen bakom mig. Jag har varnat för Bat Boy hela veckan. 14.3 är en tangering av det svenska rekordet, så det är härligt att ta en dubbel, säger Knutsson.

Trav-Sveriges publikfavorit Max Flukt går fram som en ångvält. Segern var den elfte på blott tolv starter och segern gav 500 000 kronor och totalt står han nu på 1,7 miljoner. Bat Boys andrapris gav 250 000 kronor. Publiken på Solvalla var närmast i extas efter uppvisningen.

- Det enorma tryck som var när vi fick segerdefilera var osannolikt, säger Knutsson.

Nu vill alla ha Max Flukt till sina lopp.

- Han är inbjuden till finska storloppet Kymi Grand Prix den 17 juni och dom erbjuder gratis flyg. Vi har också fått inbjudningar till Copenhagen Cup och till Frankrike. Dom erbjuder också gratis flyg. Vi tar ställning till var det blir i veckan. Detsamma gäller Bat Boy som också fått många inbjudningar, avslutar Knutsson.

Henrik Gustavsson
henrik.gustavsson@sr.se