Laddat energimöte på Rosers ikväll - medlem kräver att mötet ställs in

På tisdagskvällen håller Vallebygdens energiförening årsstämma på Rosers salonger i Skara.
Det kan bli ett stormigt möte där ledningen möts av ilskna frågor från sina medlemmar.
En av medlemmarna, Pia Krantz, anklagar till exempel föreningen för att på ett felaktigt sätt ha försökt slänga ut mer än 1 000 medlemmar och kräver därför att kvällens stämma avlyses.

Pia Krantz från Bjällum har varit medlem i 15 år, men har ändå inte fått någon kallelse:  

– I och med att jag inte blivit kallad så anser jag mig ha blivit utesluten ur föreningen. Jag tycker att man ska avlysa stämman och kalla in samtliga medlemmar, säger hon.

Det här är en historia som började i vintras, när Vallebygdens Energi skickade ut ett brev till medlemmarna. Där uppmanades medlemmarna att fylla i adressuppgifter och sedan skicka tillbaka brevet och berätta om de ville fortsätta vara medlemmar eller inte.

I samma brev varnades för att medlemskap i Vallebygdens energi också kunde medföra ett dyrbart ekonomiskt ansvar, och det flaggades för att medlemmar skulle få ställa upp med mer pengar i form av insatser. Detta sammantaget har gjort att många fler än Pia Krantz låtit bli att skicka tillbaka svarsbrevet. Uppgifter gör gällande att så många som 1 400 personer inte skickat nåt svarsbrev.

Frågan är om en sådan passiv handling verkligen kan betraktas som att man i så fall lämnar sitt medlemskap. Det tycker inte Pia Krantz som skrivit ett protestbrev till föreningens styrelse:

– Jag anser att 1 400 medlemmar har blivit uteslutna ur föreningen på ett felaktigt sätt.

Styrelsens ordförande Christer Claesson vill inte svara på kritiken före kvällens årsstämma. Han vill heller inte svara på frågor om antalet medlemmar eller hur många kallelser som skickats ut. Han säger att han inte vet hur många som medlemmar som finns i föreningen, och hur många som eventuellt lämnat den.