Man häktad för 7,5 år gammalt mord

En 29-årig man anhölls i måndags misstänkt för mordet på en 18-årig kvinna i Höganäs för sju och ett halvt år sedan. Mannen anhölls efter förhör som skäligen misstänkt för mord, den lägre av de två misstankegraderna.

Den 18-kvinnan mördades i Höganäs den 2 december 1998 efter att hon varit och handlat bröd på en bensinmack. Kort efter mordet anhölls en då 21-årig man, men han släpptes efter bara några dagar. Den 29-åringen som nu är anhållen har inte tidigare förekommit i utredningen.

Enligt Lars Förstell, informationsdirektör på Skånepolisen, så är det här anhållandet ett resultat av arbetet bland de skånska brottsutredare som samlats i en så kallad Cold-cases grupp med uppgift att gå igenom olösta mord.

- Det är tack vare de insatser som har gjorts under de senaste månaderna som vi har tittat på det här fallet igen, berättar Lars Förstell.

Polisen vill ännu inte berätta vilka bevis som binder mannen till mordet. Under den närmaste tiden kommer polisen att förhöra den misstänkte och personer i hans närhet.