Röda korset förlorar bidrag till kompisstödjare

I flera år så har Röda Korset i Ludvika fått pengar från kommunen för att göra utflykter med handikappade ungdomar. Men nu är det slut på det. Ludvika kommun har beslutat att inte ge 10 000 kronor till Röda korsets kompisstödverksamhet.

– Jag tycker att det är lite snålt av kommunen att inte göra det med tanke på att det är en sån låg kostnad att betala ut 10 000 kronor, säger Annemari Persson som är ordförande på Röda Korset i Ludvika.

I flera år så har handikappade ungdomar i Ludvika med hjälp av en kompisstödjare varit med på olika aktiviteter en gång i månaden.

Röda korset har bekostat mycket själva, men kommunens bidrag har gett möjlighet till att åka lite längre bort som till exempel till Stockholm. Men nu är det alltså slut med det.

I sitt avslag så skriver kommunen att det här är en verksamhet som har pågått i många år och att kommunens målsättning är att stötta nya verksamheter som inte har fått stöd tidigare. Men det här är en motivering som Annemari Persson inte tycker stämmer.

– Det tycker jag ju absolut inte för det kommer nya ungdomar för varje år och det är en viktigt bit att dem får träffas och gå på olika aktiviteter.

Men trots kommunens avslag så blir det ändå fortsatt kompisstöd för handikappade ungdomar i Ludvika, lovar Annemari Persson.

– Det är klart vi kommer göra det men resorna kanske inte bli så dyra längre, säger Annemari Persson.