Just nu

Anlagd brand på dagis i Södra Ryd

(20060820)Förskolan Fjärilen i Södra Ryd i Skövde brann under den tidiga söndagsmorgonen.
Branden startade strax före klockan fem på utsidan av byggnaden, något som gör att både polis och räddningstjänst tror att branden är anlagd.
Dagiset är byggt i tre skepp, två av skeppen totalförstördes i branden men ett 30-tal brandmän från Skövde och Mariestad kunde till slut säkra och rädda det tredje skeppet.

Dagisbranden är den tredje allvarliga händelsen som skakat Södra Ryd på kort tid.

I början av veckan eldhärjades Assyriska föreningens lokaler av en anlagd brand. 

I mitten av veckan utsattes Skogsrokyrkan i Ryd för ett attentat där någon eller några personer fäst ett järnrör med sprängämnen på utsidan av kyrkan, den händelsen orsakade dock ingen större skadad på byggnaden.

Inre polisbefäl i Skövde Peder Andreasson säger att polisen tror att det handlar om samma okända gärningsman eller gärningsmän.

En boende i ett av hyreshusen intill den eldhärjade förskolan säger till Radio Skaraborg att hon känner sig otrygg efter den senaste veckans händelser.

- Det är otäckt, man vet ju inte, dom kanske kommer och tänder på där jag bor också.

Efter den senaste veckan är det många som känner sig osäkera och otrygga i Södra Ryd. Det är kommunen som har ansvaret för att medborgare ska kunna känna sig trygga där de bor.

Ulrika Carlsson som är centerpartistiskt kommunalråd i Skövde säger att kommunen ska se över vad som måste göras efter det att det mest akuta läget lagt sig. Hon utesluter inte att det kan bli fråga om att sätta in väktare med uppgift att patrullera i området kring Södra Ryd.

- Det går inte att säga vad det blir i dagsläget men någonting måste vi göra för att se till att det här inte upprepas.

Vad som kommer att hända på måndag morgon, när barn åter skulle fylla förskolan är inte bestämt än. Men Lars-Erik Lind som är vice ordförande i skolnämnden i Skövde kommun säger att det ska finnas besked till föräldrarna innan söndagen är slut.

Information till anhöriga med barn på förskolan Fjärilen publiceras fortgående på Skövde kommuns hemsida.