Mystiskt djur jagar i Varbergs vallgrav

I vallgraven i Varberg härjar ett okänt rovdjur som livnär sig på sjöfåglar. Till Varberg skyndar nu folk för att få en glimt av det blodtörstiga djuret.

Hittills har två personer sett djuret, en av dem är Stefan Karlsson.

– En varelse, som jag först trodde var en ål. Den var fjällig på ovansidan av kroppen. Sedan såg den ut som om den var blank, brungrön. Jag uppskattar den till två meter, två och trettio ungefär.

Nu finns det massor av idéer om vad det kan ha varit, allt ifrån gädda och mal till mink. Vad tror du att det kan ha varit?

– Min första tanke var ju antingen en krokodil som hade legat där i slammet eller att det var en stor ål.

En krokodil, säger du, hur skulle den ha hamnat i Varbergs vallgrav?

– Det kan ju ha varit någon som har haft den hemma som husdjur. Det finns ju krokodiler som husdjur, säger Stefan Karlsson.

Vid vallgraven i Varberg samlas nu folk för att få se det misstänkta odjuret.

Tidningen Hallands Nyheter har utfäst en belöning till den som lyckas fotografera djuret, och teorierna om vad det kan vara är många. Flera tror att det rör sig om ett sjöodjur.

Foto kan intressera
Jan-Ove Sundberg leder en grupp som heter Global underwater search team. De är sex man som snabbt tar sig till ställen där intressanta vittnesmål om sjöodjur finns.

– Om det är så här att fler ser det här och man får en beskrivning som skiljer sig från allt annat som är känt i det här landet eller till och med ett foto och man verkligen får se att här är det något riktigt exotiskt djur, då skulle vi bli intresserade naturligtvis.

– Då skulle vi kunna tänka oss att komma ner till Varberg, säger han.

Elias Vänerlöv
elias.vanerlov@sr.se