Tisdag 12 september

med Lasse Johansson

Vilka röstar på Sverigedemokraterna?Sverigedemokraterna satsar i år mer än man gjort tidigare och man har rensat ut en del öppet rasistiska företrädare. Men vilka är de som lockas av partiets budskap?

Upprorsstämning på SVT
Ledningen på SVT underminerar vår existens när de genomdriver hårda besparingar på nyheterna med hänvisning till fallande tittarsiffror. Det skrev ett 40-tal medarbetare på bland annat Aktuellt och Rapport på måndagens DN Debatt.

Går det att legalisera fildelning?
Är det möjligt att legalisera fildelning och ändå erbjuda upphovsmännen rimlig ersättning för sina verk? Nej säger Jan Rosén professor i civilrätt på Stockholms universitet. Ja, säger Christian Engström, vice ordförande i piratpartiet.

Valfrågorna i Västernorrland
På många håll i landet hålls lokala folkomröstningar. I Härnösand ska invånarna säga vad dom tycker om lågprisbutiker.

Sanningen om Beslan
Tatjana Svetlova förlorade sex barn i sin andraklass i skola ett i Beslan. Hon överlevde men förlorade förtroendet för myndigheter och beslutsfattare. Sanningen om det som hände kommer ta många år innan den tillåts komma fram, säger Tatjana. 

Skeptiker till växthuseffekten upprörs av politiker
Den globala uppvärmningen är en fråga som används flitigt i valrörelsen. Men det finns forskare som hävdar att människans påverkan på klimatet är obetydlig och att växthuseffekten används oseriöst för att fiska röster inför valet.

Korrespondentkrönika


Producent: Klas Wolf-Watz