VMS svenska mästare

VMS vann också den andra SM-finalen mot Västervik. Det blev 52–43, totalt 103–88, och därmed fick VMS revansch för förra årets finalförlust. Guldet är det andra på tre säsonger för VMS och det femte totalt.

Bosse Wirebrandt jämför 2004 och 2006

- Det går inte att jämföra gulden. I år har vi haft en helt annan press på oss. Då vann vi på bortaplan. Att vinna på hemmaplan går inte att beskriva, sade Bosse Wirebrandt.

Lagkapten Rune Holta om laget VMS

- I det här laget skulle alla kunna vara lagkapten. Vi jobbar som ett lag och alla är lika viktiga. Publiken är helt otrolig. Dom ger oss ett fantastiskt stöd, sade Rune Holta.

Thomas H Jonasson om slutet av matchen

- För publiken hade det kanske varit roligare om det varit mer spännade på slutet. Det var två bra lag, men vi är bättre och rätt lag vann. Det är kul också att kunna visa att det finns svenska juniorer som kan, sade Jonasson.

Peter Ljung fick inte vara med i finalen 

- Det känns otroligt surt att inte få vara med i finalen. Jag har varit med hela säsongen och så får man inte vara med på slutet, sade Ljung.

David Ruud fick stå vid sidan om pga skadan

- Rehabiliteringen går framåt, men det tar tid och det får man räkna med. Målet är att komma tillbaka till nästa säsong. Jag har kontrakt klart i Polen och nu återstår att göra klart här hemma i Sverige, sade Ruud.

VMS Elit-Västervik 52-43
VMS Elit: Jaroslaw Hampel 15, Jason Crump 12, Rune Holta 12, Lee Richardson 6, Piotr Paluch 3, Thomas H Jonasson 3, Niklas Larsson.
Västervik: Tomasz Gollob 11, Pawel Hlib 11, Sebastian Ulamek 9, Billy Forsberg 6, Bjarne Pedersen 4, Todd Wiltshire 2.
Publik: 7901