Centerpartisten Åsa Torstensson ny infrastrukturminister

Strömstad har fått en minister. Åsa Torstensson är socionomen som blev infrastrukturminister.

48-åriga Åsa Torstensson har gått den långa vägen i politiken. Hon är uppväxt i en genuin centerfamilj, gick med i Centerns Ungdomsförbund som 15-åring, arbetade på partiets riksdagskansli, blev kommunalråd 1994 efter pappa Torsten och kryssades in i riksdagen 1998.

Som gruppledare i riksdagen och ledamot i partiets verkställande utskott har Åsa Torstensson byggt en stark position. Och när hon blev ordförande i Alliansens tunga arbetsgrupp för tillväxt och jobb var det en signal om att större uppgifter väntade.

Nu blir hon infrastrukturminister och får uppgiften att föra utbyggnaden av E 6-an i hamn och lösa den segslitna frågan om världsarvet kontra vägbygget.

Åsa Torstensson är socionom och har arbetat på både Uddevalla sjukhus och i Tanums kommun. Hon utbildade sig i Östersund och blev bekant med jämtlänningen Nils G Åsling, tung minister i Fälldinregeringarna. Åslings son Per kryssades in i riksdagen i år. Han och Åsa Torstensson lär ha en del gamla minnen att prata om.

Ministern Åsa Torstensson tillträder. Kommunpolitikern Åsa Torstensson avgår. Som riksdagsledamot fortsatte hon att sitta i kommunfullmäktige hemma i Strömstad. Som minister lär hon inte kunna göra det.
Text: Bosse Adriansson 
Epost:
bo.adriansson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 55