Pressmeddelande 12 februari 2021

Agnes Wold tar död på hälsomyter i ny podd

Den 16 februari släpper P4 en ny podd med professor Agnes Wold som ger svar på lyssnarnas frågor om kroppen och gör slarvsylta av våra vanligaste hälsomyter. Tillsammans med radioprofilen Christer Lundberg tar hon sig an frågor om allt från tarmbesvär till hur man får sin femåring att äta något annat än korv.

– Istället för att googla sönder sig och oroa ihjäl sig efter att ha läst konstiga trådar och råd på olika internetforum erbjuder vi nu en podd som sköter googlandet åt lyssnarna, säger Christer Lundberg.

Under hösten har han bjudit in Agnes Wold till Kvällspasset i P4 för att svara på lyssnarnas frågor om corona, och hennes medverkan blev mycket uppskattad.

– Vi har märkt att lyssnarna har ett enormt behov av att ställa frågor till henne, till stor del för att hon är tydlig och vågar ge ett svar. Vi hoppas kunna möta det behovet ännu mer i en egen podd, säger Hanna Andersson, producent.

Överläkaren, forskaren och professorn i klinisk bakteriologi Agnes Wold är specialiserad på tarmens bakterieflora och dess interaktion med immunsystemet och är även känd för sin drastiska ton, tydlighet och humor. Tillsammans med Christer Lundberg låter hon publiken vara med och utforma innehållet i denna fråga-svar-podd.

– Alla som går runt med dåligt samvete för att de städar för lite eller oroar sig för sin hälsa i onödan ska lyssna på den här podden, säger Agnes Wold.

Podden Fråga Agnes Wold släpps i Sveriges Radio-appen tisdag den 16 februari med ett nytt avsnitt i veckan.

Vid frågor vänligen kontakta:

Hanna Andersson, producent
hanna.andersson@sverigesradio.se
073-712 48 73

Susanna Mörner, pressansvarig
susanna.morner@sverigesradio.se
070-083 97 37