Fotboll

Allsvensk nedräkning: Så bra är IFK Göteborg

1:36 min

Det närmar sig allsvensk säsongsstart och Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson kommer gå igenom lag för lag inför premiären genom att svara på tre viktiga frågor. Nu är det dags att presentera IFK Göteborg.

  • Vad är grejen med årets IFK Göteborg? Namnkunniga Blåvitt! Wernbloom, och till sommaren Berg och Wendt hade ju varit mer än nog för att bli exalterad. Nu kan man utöver det alltså räkna in, det känns fortfarande otroligt att säga det, Marek Hamsik på mittfältet. 
  • Orosmoment? Det är väldigt mycket nytt och erfaret i Blåvitt, men de ska också få allt det här att lira ihop och med förväntningar kommer förstås också en press att det helst ska bli resultat direkt. Roland Nilsson har inte många omgångar på sig innan de många fansen vill se att IFK Göteborg på planen kan svara mot hajpen. 
  • Spelare att hålla koll på? Bland alla nyförvärv med otroliga CV så plockar jag fram Gustaf Norlin som hämtats från Varberg. Jag var mycket imponerad av honom i fjol, här får Blåvitt in en spelare med behövlig snabbhet på mittfältet.

Premiärmatch: Örebro (b) 10 april