P3 GULD-DAGEN

Årets nomineringar avslöjas på P3 Guld-dagen 6 april 2022

  • Äntligen är det dags! Den 6 april 2022 avslöjar vi vilka som nominerats till P3 Guld 2022 på P3 Guld-dagen.

  • Följ med oss under en heldag i kanalen där vi hyllar svensk musik. Det blir massor av musik och intervjuer – häng med hela dagen från klockan 10.00 till 21.00.

  • P3 Guld-dagen i våra radiosändningar ersätter årets P3 Guld-gala.

Det är äntligen dags att avslöja vilka som nominerats till P3 Guld 2022. Onsdagen den 6 april klockan 10.00 släpps alla nominerade i våra sociala medier och här på P3 Gulds hemsida.

Med start klockan 10 blir det också en heldag i kanalen då Tina Mehrafzoon, Juan Havana och Emma Percival tillsammans med dig går igenom alla som nominerats. Vi diskuterar musiken och pratar med artisterna och jurymedlemmarna. Och så lyssnar vi på låtarna såklart. Helt enkelt en P3 Guld-dag!

Under dagen är det den musiken som gjorde starkast intryck under 2021 som står i fokus. Vi firar och går igenom Årets låt, Framtidens artist, Årets artist, Årets grupp, Årets pop, Årets hiphop/r’n’b, Årets rock/metal och Årets dans.

Som vi meddelat tidigare blev det ingen gala i januari. P3 Guld-dagen den 6 april ersätter årets gala. Därför blir det inte heller någon röstningsperiod. Men vi vill självklart fira förra årets bästa låtar och artister – så häng med oss från klockan 10.00 onsdagen den 6 april!