Pressmeddelande 2021-06-01

Årets värdar för Sommar i P1 presenteras 10 juni

Sommar i P1 sänds med start på midsommardagen 26 juni. Den 10 juni kl. 13.00 presenterar programchefen Bibi Rödöö årets värdar i en sändning i P1 och Sveriges Radio Play. Presentationen kommer även att finnas tillgänglig med bild och andra medier ges möjlighet att sända den i sina kanaler.

– Efter ett långt år av isolering och självreflektion kommer vi i Sommar möta intressanta personer som generöst delar med sig av sina tankar, känslor och erfarenheter. Vi kommer att höra starka profiler tala om aktuella ämnen, få del av mycket kunskap och vi får följa med in i maktens rum, dit man sällan får tillträde. Sommar är en förenande kraft, nu i en mer hoppfull tid jämfört med i fjol, säger, programchefen Bibi Rödöö som i år presenterar Sommar för 25:e gången.

Presentationen av årets Sommarvärdar 
På grund av pandemin blir det inte heller i år någon direktsänd presskonferens. Bibi Rödöö presenterar de 58 värdarna i P1 den 10 juni kl. 13.00-14.00. En sändning som även kan höras i Sveriges Radio Play och ses i SVT Play och SVT1.

Tillgänglighet för andra medier

·         Radiosändningen kan bäddas in på andra webbsidor.

·         Tv-sändningen kommer att vara tillgänglig för andra medier att sända i sina kanaler.

·         Intervjuer med Sommarvärdarna kan göras på distans och pressbilder kommer att finnas.

Vid intresse för att bädda in radioljudet, ta del av bildströmmen och göra intervjuer med Sommarvärdar, anmäl till pressansvariga eva.sahlin@sverigesradio.se eller molly.brunner@sverigesradio.se.

Pressbild:

Bibi Rödöö, programchef Sommar i P1 Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

För mer information, vänligen kontakta:

Bibi Rödöö, programchef Sommar i P1
bibi.rodoo@sverigesradio.se
0708-999 821

Eva Sahlin, pressansvarig
eva.sahlin@sverigesradio.se
070-684 18 52