Bränder i Eskilstuna kan vara en hämnd från kriminellt gäng

2:26 min

Det var flera bränder på olika platser i Eskilstuna sent igår kväll. Polisen misstänker att det är kriminella från ett gäng som vill hämnas på polisen. Tre unga män är gripna. De misstänks för brott.

Vid klockan 22.00 på kvällen igår började flera brandlarm ringa. Det brann på flera olika platser i Eskilstuna. Ungefär 20 bilar och en husvagn brann. Och polisstationen i Eskilstuna blev attackerad med flera brinnande föremål, eller molotovcoctails.

Polis från Stockholm, Bergslagen och Västmanland hjälpte till, med bland annat en helikopter. På kvällen grep polisen tre unga män. De är ungefär 20 år gamla. Polisen har förhört männen och de är misstänkta för att ha varit med och startat bränderna.

Polisen tror att det är kriminella personer som vill hämnas. För några veckor sedan grep polisen i Eskilstuna en person från ett kriminellt gäng. Han sitter häktad, misstänkt för grova brott. Polisen har också hittat narkotika och pengar från gänget.

Polisen tror att bränderna kan vara en hämnd från det kriminella gänget. Det säger Christer Sjöqvist, som är polis i Eskilstuna.

– Det är kopplat till att en person, grovt kriminell, blev häktad för några veckor sen, misstänkt för grova brott. Om syftet är att på något sätt hämnas på polisen eller visa lojalitet mot den här personen, det kan inte jag svara på idag, men det är den hypotes jag har idag, säger polisen Christer Sjöqvist.