RÄDDNINGSTJÄNST

Bränder och en singelolycka sysselsatte räddningstjänsten

1:26 min
  • En brand i en spånsilo under rivning på gamla spånskivefabriken i Brunflo.

  • Ett brandtillbud på ett boende i Hoting och en singelolycka i trakten av Skyttmon – utan personskador, men med risk för läckage till ett vattendrag.

  • Det är ett axplock ur räddningstjänstens helguppdrag från lördag eftermiddag till söndag morgon.

Vid 15-tiden på lördagseftermiddagen fick räddningstjänsten larm om att det brann i en gammal spånsilo på fabriksområdet i Brunflo, där tidigare spånskivefabriken ACB Laminat huserade. Silon var under rivning och låg ner på marken och enligt Therese Gustafsson, inre befäl vid räddningstjänsten kan innehållet i silon ha självantänt.

Räddningstjänsten ryckte vid 00.30-tiden natten mot söndagen ut till ett boende i Hoting där ett automatiskt brandlarm utlösts efter indikation om brand i en lägenhet. Personal hade lyckats släcka. Räddningstjänsten kontrollerade och vädrade ut rök. En person som befunnit sig i den aktuella lägenheten och vistats i röken, kontrollerades av ambulanspersonal på platsen men behövde inte föras till vård, enligt SOS Alarm.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Vid 6.45-tiden på söndagsmorgonen kom larm om en singelolycka längs länsväg 344, söder om Hammerdal - i höjd med Skyttmon i Ragunda kommun. En personbil hamnade i diket, enligt uppgift efter att föraren, som var själv i bilen, ska ha väjt för ett djur. Det blev inga personskador.

Räddningstjänst var ut till platsen och kontrollerade att det inte uppstått några vätskeläckage från bilen till en närliggande bäck.