PRESSMEDDELANDE 2021-11-17

Brita Zackari, Oscar Zia och Anis Don Demina är årets programledare för Musikhjälpen

Den 13 december låser Musikhjälpen in Brita Zackari, Anis Don Demina och Oscar Zia i en glasbur på Gamla torget i Norrköping. I en 144 timmar lång direktsändning ska de engagera hela Sverige i temat ”För en värld utan barnarbete”.

Brita Zackari är alltså tillbaka som programledare efter debuten förra året.

– Det är världens roligaste jobb. Det är också tiden på året då man fylls med hopp om mänskligheten. Att alla går ihop och engagerar sig för något större än dom själva är en sån perfekt julsaga att man knappt orkar med, säger Brita Zackari

Med sig har Brita två kollegor som gästat buren flera gånger och som nu är taggade på att ta sig an programledaruppdraget. 

– Jag är redan lite nervös och så oerhört peppad på att få sätta igång veckan. Jag ska göra mitt bästa för att guida publiken och se till att folk engagerar sig. Sedan ser jag också fram emot att spela i buren – kanske nån jullåt?, säger Oscar Zia som medverkat i Musikhjälpen många gånger och dessutom varit publikens ambassadör.

– Jag ser mest av allt fram emot att få uppleva den vackra gemenskapen. Musikhjälpen är ett sätt att enas för att göra skillnad, för att skratta, för att gråta, oavsett vem du är, hur du ser ut eller vart du kommer ifrån, säger Anis Don Demina.

Temat som trion ska uppmärksamma i år är ”För en värld utan barnarbete”.

– Det känns så självklart att barn inte ska arbeta. Barn ska vara barn. En av de viktigaste sakerna för mig under veckan är att förstå mer om hur det faktiskt ser ut i världen, lyfta ämnet och se till att göra det vi kan från vårt håll, säger Oscar Zia.

Mer om Musikhjälpen: http://musikhjälpen.se

Brita Zackari
Brita Zackari är programledare, författare och poddare som gör sitt andra år som programledare för Musikhjälpen. Brita har gjort flera tv-program för SVT, bland annat Hjälp, vi har köpt en bondgård!. En gång i tiden var Brita programledare för Rix Morronzoo. I dag har hon podden Brita & Parisa tillsammans med Parisa Amiri och har skrivit boken ”Jag hatar att träna”.

Anis Don Demina
Anis Don Demina är artist, låtskrivare, youtuber och programledare med många strängar på sin lyra. Han är en av Sveriges största Youtubeprofiler, men han har också varit programledare i Morgonpasset i P3, deltagit i Melodifestivalen och Let’s Dance och nu senast varit programledare i Idol.

Oscar Zia
Oscar Zia är artist och programledare. Han har hörts och synts i flera program i P3 och SVT, bland annat Morgonpasset i P3 och Melodifestivalen. Han har deltagit i Musikhjälpen som artist många gånger – 2015 och 2016 var han dessutom publikens ambassadör. Han har också skådespelat i tv-serier, nu senast i ”Skitsamma”. I våras ledde han P3 Guld-galan tillsammans med Emma Molin.

Om Musikhjälpen 
Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter en undanskymd mänsklig katastrof. Tre programledare sänder radio och tv dygnet runt i 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och andra som engagerar sig. Insamlingen bygger bland annat på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 och SVT Play. Stora delar sänds också i SVT2.

Pressbilder:

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
https://sverigesradio.bildbank.nu/sv/delad/4nwx41zmo4/43325

För mer information, vänligen kontakta:

Simon Rosenqvist, projektledare Sveriges Radio
simon.rosenqvist@sverigesradio.se

Eva Sahlin, pressansvarig
eva.sahlin@sverigesradio.se

070-684 18 52