Bullsihop från Vartofta-Åsaka

För 4 personer


1 hg salt fläsk

1 lit potatis

1 lök

1 msk sirup

1 msk hvetemjöl

½ lit köttspad eller vatten

Salt

Beredning:

Potatisen skalas och skäres i skifvor. Fläsket skäres i tärningar och lägges i en het järngryta att stekas. Löken skäres och ilägges att brynas tillsammans med fläsket. När detta är brynt tillsättes sirap och mjölet, därefter ilägges potatisen. Denna får nu steka några minuter under omrörning, sedan påspädes köttspadet eller vattnet och alltsammans får koka med slutet lock, tills potatisen är kokt. Under tiden röres däri några gånger.

Recept från: Lagat af hustru till torparen Johan Karlsson, Karsö, Öja, Vartofta-Åsaka, Västergötland

Upptecknat: 1900 av Regina Andersson (Uppsala, 29403:20)

Hämtat från Matkult.se