Caroline Åslund

Trafikreporter och sändningsledare

Placerad i Stockholm och sänder rapporter i alla P4-kanaler från Mälardalen och norrut samt under kvällar och nätter över hela landet.

Första gången jag var med i radio: Jag började jobba på Radio City i början av 90-talet. Under 10 år var jag som trafikreporter, redaktör och programledare på City och Rockklassiker med om starten och utvecklingen av den kommersiella radion i Sverige. Väldigt skoj, mycket jobb och en hel del bankande med huvudet i väggen.

Favoritprogram i radio: Det beror på plats och humör. Jag lyssnar gärna på P1 eftersom man kan dimpa in i allt mellan himmel och jord. Jag försöker också lyssna så mycket jag kan på de lokala P4-kanalerna där P4 Jämtland och Gotland tillhör favoriterna – eftersom mamma och pappa är från respektive län och jag ofta är där.

Favoritmusik: Reggae lyssnar jag minst på. Faktiskt aldrig om det är jag som styr. Jag skulle definitiv älska reggae om jag var på en karibisk ö. Fast på såna öar är jag inte så ofta.

Radioförebild: Svårt att säga. Jag har arbetat med och lyssnat på många väldigt skickliga kollegor men Cecilia Uddén har jag beundrat länge. Inte minst när hon flyttade till Kairo som utrikeskorre.

Då klappar jag mig på axeln: Jag har svårt för att klappa mig på axeln. Jag borde förmodligen gå en kurs i det.

Okänd talang: Jag är väldigt duktig på att gå och läsa en bok samtidigt. Jag kan göra det när jag går på trottoarer eller plöjer mig igenom någon perrong på T-centralen under rusningstid.

Alternativt drömjobb: Polarforskare.

Teknisk pryl som jag använder mest: Jag börjar ofta ganska tidigt på morgnarna och utnyttjar väckarklockan en hel del.

När jag ska uppvakta någon så gör jag följande: Jag skulle kanske göra något som liknar det en gammal pojkvän till mig gjorde för länge sedan. Jag åkte till Gotland för att gå på en fest långt ute på sudret. Pojkvännen kunde inte gå för han var på väg i motsatt håll med sitt flyttbohag. Den här killen var konstnär och mitt ute på ett gotländskt sommarfält, vid en trevägskorsning, hade han satt upp en tavla där det stod ”till Caroline”. Under skylten låg målade bilder och ett kärleksbrev. Han hade lagt ner mycket tid på det där. Det var väldigt fint.

caroline.aslund@sverigesradio.se
08-784 50 00