Pressmeddelande 2021-02-17

Cecilia Strömberg blir ny programledare för Filosofiska rummet

Filosofiska rummet är ett omtyckt program i P1 som erbjuder lyssnarna samtal om så väl klassiska filosofiska ämnen som vår tids mest brännande etiska, existentiella och politiska dilemman, och där samtalet är i fokus. Cecilia Strömberg blir ny programledare för programmet med start söndag 21 februari kl 17.00.

–Jag har jobbat länge med samhällsdebatt och har alltid tyckt att laddningen ligger i de stora bakomliggande frågorna om prioriteringar och värderingar. Jag vill lyfta in dagsfrågorna i Filosofiska rummet för att kunna förstå dem bättre, göra dem tydligare, förstå konsekvensen av att tänka en tanke hela vägen ut. Min ambition är att ge lyssnarna en verktygslåda med fördjupad kunskap och nya frågeställningar. Det gäller förstås även de mer allmänmänskliga existentiella frågor som dyker upp i livet. Det blir fantastiskt att få samtala om detta med intressanta gäster!, säger Cecilia Strömberg.

–Med Cecilia Strömberg som programledare kommer Filosofiska rummet få en smart och nyfiken programledare med lång och gedigen erfarenhet från samhällsjournalistiken, säger Nina Glans, kanalansvarig P1.

Cecilia Strömberg kommer här närmast från P1 Morgon där hon arbetat som programledare. Hon delar programledarrollen för Filosofiska rummet med Lars Mogensen som leder programmet varannan vecka.

Sändningstider: Söndagar kl. 17.00 i P1 och när som helst i Sveriges Radios app eller på andra poddplattformar.

Pressbild: Cecilia Strömberg, foto: Mattias Ahlm, Sveriges Radio

Bild 1

Bild 2

För ytterligare information, kontakta:

Ulrika Salander, kommunikationsansvarig P1
ulrika.salander@sr.se
073-773 54 10