P4-toppen

Comén & Stais

3:39 min

Comén & Stais utmanar på P4-toppen.

Den här veckan utmanar Östersundsbaserade duon Comén & Stais på P4-toppen. Låten vi får höra heter ”The Consequence of Understanding” och finns med på deras debutalbum ”Above Us”.

Elis Comén och Edvin Stais har båda haft med sig musiken i livet sedan unga år, och deras samarbete tog sin början i bandet Juvenile år 2018. Där hittade de ett gemensamt intresse i att skriva låtar vilket de fortsatt med tillsammans som duo. I september 2020 kom deras gemensamma debutalbum ”Above Us”, egenproducerat och inspelat i Edvins studio.

Låtarna på albumet är formade av de två senaste åren, och speglar de upp- och nedgångar som ungdomstiden ofta präglas av, ett slags bokmärke för gymnasietiden, en tid som Elis och Edvin till stor del upplevt tillsammans.

Deras musik beskriver de som indiepop/-rock med starka influenser från både jazz, americana, folkmusik och rock. Inspiration får de också från låtskrivare som Don Henley och Glenn Frey (Eagles), Neil Young och The Beatles.

”The Consequence of Understanding” som Comén & Stais utmanar med på listan handlar dels om mänsklig förälskelse, men samtidigt är låten en metafor för ”den punkten i livet då man tror att man har uppnått allting som man vill uppnå; bara för att inse att man har följt fel drömmar. Den handlar om slutet på alla de magiska, men overkliga, stunder som man har spenderat tillsammans med någon – för att, människor förändras alltid”.

I dagsläget bor de på olika håll då Elis studerar musik på folkhögskola utanför Linköping, och Edvin går sista året på gymnasiet i Östersund. På distans pågår nu arbetet att fortsätta utvecklas och inspireras till deras gemensamma musikskapande.

Text och musik – Elis Comén & Edvin Stais

Edvin Stais – Elgitarr, keyboards, synthesizer, sång

Elis Comén – Trummor, percussion, bas, sång

Hela listan och nummer att rösta på -  fredag efter kl. 12

Dela gärna artikeln och ljudklippet - så gör du