
Dakkochi - Koreanska kycklingspett med två såser
Dakkochi-Koreanska kycklingspett med två såser
4-6 personer
800 g urbenad kyckling i bitar, ca 3 x 3 cm stora
10 st salladslökar
2-3 msk risvinäger
Salt och peppar
Ev. olja (om steks/grillas i ugn)
0,5 dl sesamfrön
Grillspett
Gör så här:
Kan göras på grillen eller i ugn.
Lägg spetten i blöt om du tänker grilla kycklingen.
Skölj och rensa salladslökarna, dela i 4 cm långa bitar. Blanda kycklingbitarna i en skål med risvinäger, salt och peppar. Låt stå att dra medan du gör såserna. (Man kan även marinera kyckling i såserna och sedan tillaga i ugn, blir även det väldigt gott).
Trä upp kyckling och salladslök på spett.
Grilla först kycklingen 2-3 minuter på varje sida, pensla sedan med sås, vänd flera gånger och pensla tills kycklingen är genomlagad.
Servera genast. Gärna med koreanska tillbehör, ris, Kimchi, salladsblad, såser m.m.