Alexandra Zazzi

Dakkochi - Koreanska kycklingspett med två såser

7:11 min

Dakkochi-Koreanska kycklingspett med två såser

4-6 personer

800 g urbenad kyckling i bitar, ca 3 x 3 cm stora

10 st salladslökar

2-3 msk risvinäger

Salt och peppar

Ev. olja (om steks/grillas i ugn)

0,5 dl sesamfrön

Grillspett

Gör så här:

Kan göras på grillen eller i ugn.

Lägg spetten i blöt om du tänker grilla kycklingen.

Skölj och rensa salladslökarna, dela i 4 cm långa bitar. Blanda kycklingbitarna i en skål med risvinäger, salt och peppar. Låt stå att dra medan du gör såserna. (Man kan även marinera kyckling i såserna och sedan tillaga i ugn, blir även det väldigt gott).

Trä upp kyckling och salladslök på spett.

Grilla först kycklingen 2-3 minuter på varje sida, pensla sedan med sås, vänd flera gånger och pensla tills kycklingen är genomlagad.

Servera genast. Gärna med koreanska tillbehör, ris, Kimchi, salladsblad, såser m.m.