Kindbergutredningarna

Daniel Kindberg fick ordet i hovrätten: "Brottsplanen finns inte"

1:37 min
  • Under tisdagseftermiddagen var det Östersundhems förre vd och Östersund FK:s förre ordförande Daniel Kindbergs tur att frågas ut av åklagarna i den stora ekobrottsrättegången i hovrätten i Sundsvall.
  • Precis som i tingsrätten för två år sedan började Daniel Kindberg med ett långt anförande om sin militära bakgrund och hur han var med och förvandlade det gamla regementet i Östersund till en ny stadsdel, men framförallt betonade han att det aldrig funnits någon brottsplan om att få in pengar till ÖFK genom osanna fakturor som åklagaren påstår.
  • "Den här brottsplanen finns inte, har aldrig funnits och kommer aldrig att finnas." 

Innan det blev åklagare Niklas Jeppssons tur att ställa frågor hann Daniel Kindberg även med att berätta om sitt erkännande i tidigare förhör, som han sedan tagit tillbaka, och att det berodde på att han inte ville häktas en längre tid av polisen utan komma ut till sina barn.

Tidigare på dagen hördes Sollefteåföretagaren av sin egen advokat Jonas Granfelt. Precis som i tingsrätten kom mycket att handla om svart arbetskraft och diesel som återbetalning på ett lån som förklaring till att jobben på Stadsdel Norr inte syns i bokföringen.

Den enda bevarade delen av den avlidne Peabmannens förhör spelades också upp och åklagarens och försvarsadvokatens utvalda delar från tidigare förhör lästes upp.

Under onsdagen fortsätter åklagarens utfrågning av Daniel Kindberg.