KINDBERGUTREDNINGARNA

Daniel Kindberg döms till fängelse för mutbrott

0:47 min
  • Östersunds FK:s förre ordförande Daniel Kindberg, med rötter i Kramfors kommun, döms i Östersunds tingsrätt till två år och sex månaders fängelse och näringsförbud för mutbrott.

  • Det har den här gången bland annat handlat om att han när han var vd för det kommunala bostadsbolaget Östersundshem tillsammans med en vice vd ska ha tagit emot totalt cirka 10 miljoner kronor från ett företag som fick stora uppdrag i direktupphandlingar hos bolaget.

  • Daniel Kindberg döms till fängelse i två år och sex månader och får näringsförbud i tre år. Han döms för ett fall av grovt tagande av muta, medhjälp till grovt bokföringsbrott och medhjälp till grovt försvårande av skattekontroll.

Dagens dom gäller ett annat mål än det som vi på P4 Västernorrland tidigare rapporterat om och där Daniel Kindberg friades från brott i hovrätten. De medåtalade som kallats Peab-mannen och en Sollefteåföretagare friades också i det målet.

Daniel Kindberg ska till staten betala tillbaka de belopp han mottagit i muta, totalt 5 545 000 kr. Hans Carlsson ska betala tillbaka cirka 4,9 miljoner kronor.