Den gripne 15-åringen är elev på skolan

2:41 min

15-åringen som greps för attacken på en skola i Eslöv igår är elev på skolan. Pojken förnekar inte brott, men säger att han inte har velat döda någon. Det säger pojkens advokat till nyhetsbyrån TT.

De var på torsdagsmorgonen som en 45-årig lärare blev attackerad på en högstadieskola i Eslöv i Skåne. Läraren blev huggen med en kniv och han blev allvarligt skadad. Polisen grep en 15-årig pojke för attacken. Pojken är elev på skolan.

Pojken misstänks för försök till mord och har blivit anhållen. Polisen fortsätter att utreda vad som hände. De kan ännu inte säga något om varför pojken högg läraren.

Leif Persson är pojkens advokat. Han säger att pojken inte förnekar att han har gjort ett brott, men att han inte ville döda någon. Advokaten säger också att pojken ångrar sig mycket. Det säger advokaten till nyhetsbyrån TT.

Mannen som blev skadad är lärare på skolan. Han blev allvarligt skadad och blev opererad igår. Han mår bättre nu, berättade personer som jobbar för kommunen på en pressträff idag.

Idag har det inte varit några lektioner på högstadieskolan i Eslöv. Men lärarna har samlats och eleverna fick komma dit för att prata, om de ville. Planen är att skolan ska öppna på måndag igen.

Assar är elev på skolan, och kom dit med sin pappa Martin idag. P4 Malmöhus reporter träffade dem.

Hur kändes det här då?

– Det kändes ju lite läskigt då. Fast jag har typ kommit över det nu, säger Assar.

Martin, Assars pappa, hur kommer ni att gå vidare nu?

– Finnas till hands, om han vill prata så gör vi det, och så. Och vara till stöd helt enkelt, i de tankar som kan komma upp. Framför allt om det som skulle kunna ha hänt. Det är ju en ruggig tanke, säger Martin.