Designförändringar på sverigesradio.se

Vi lanserar en ny design på delar av sajtens menyer och bakgrunder. Detta gör vi som ett led i att skapa ett enhetligt uttryck av Sveriges Radio och göra det enklare för användare att hitta och känna igen sig när de använder våra plattformar.

När vi lanserade vår responsiva sajt för flera år sedan så valde vi att behålla unika vyer för datorer – vissa saker har användare alltså endast att kunna se om de besökt sajten via en dator. Med de förändringar som vi genomför nu kommer vi ta bort vissa unika vyer för att du som besökare ska känna igen sajten oavsett om du besöker den via dator eller mobil.

Vi uppdaterar sajtens design löpande och nu var det dags att ge menyer och programsidor ett nytt och fräschare utseende. Hela sajten har nu en vit, enhetlig bakgrund istället för att som tidigare då det kunde skifta beroende på vilken del av sajten du som användare besökte.

I och med dessa ändringar minskar vi även antalet menyrader som visas för att inte överväldiga användare med information och val. Sajtens huvudmeny kommer därför att minimeras när användaren rör sig från startsidan och val som ”Nyheter”, ”Poddar & program” ”Direkt” och ”Min Sida” återfinns därmed i den utfällbara menyn. Förändringen gällande den minimerade menyn gäller endast för mobil.