Det kom ett mejl på tyska

 • Hallo Freunde, ich bin zufällig auf euren Radio Sender gestoßen. Internetradio ! Ihr macht einen super Job ! Tolle Musik – genau mein Geschmack ! Wenig reden – viel schöne Musik.

 • Betyder: Hallå vän! Jag stötte på din radiostation av en slump. Internetradio! Du gör ett bra jobb! Bra musik - precis min smak! Prata lite – mycket trevlig musik.

Ja, nu är det så att en lyssnare i Tyskland rejält tröttnat på sin radio och istället vänder sig till P4 Plus. Det skriver Sebastian i ett mejl på tyska till oss. Han har fått den översatt med hjälp av google. Han kan inte ens svenska men föredrar nu att lyssna på P4 Plus. Vi vet ju sedan tidigare att svenskar i utlandet lyssnar på oss. Vi får mejl från världens alla hörn, men det här är nog första gången som vi får ett mejl från någon som inte kan vårt språk. 

Sebastian gillar vår kanal och det är vi så klart glada över. Sen tillägger han ju att man inte längre kan lyssna på tysk radio eftersom de sänder budskap om Covid var 30:e minut. Vilket skapar panik. Och det slipper han ju i P4 Plus. Vi kan ju inte bekräfta att det stämmer så klart men vi säger välkommen till alla som vill lyssna på oss. Och tack för ditt glada meddelande. 

Vielen Dank Sebastian!!!

 • Fler av våra lyssnare i utlandet hör av sig till oss: 

  Hej,

  Det är trevligt att ni skriver om era lyssnare ifrån Tyskland. Där finns några. Jag är med er sedan P4plus inrättades och följer programmet framförallt på jobbet när man sitter i tystheten. Ingen politik, ingen reklam, bra musik och inte för mycket snack. Det förkortar dan och man längtar mot Norden. Tack, ni är toppen!
  Hälsningar från Thüringen
  Christian