Detta är Radioföljetongen

Radioföljetongen & Radionovellen är för dig som visste eller inte visste att du var intresserad av att höra just den berättelsen. Kända skådespelare läser upp allsköns intressanta böcker & radionoveller som man kan lyssna på när man själv inte har tid att läsa.

Fråga: Hur länge kan jag lyssna och ladda hem ljudböckerna?
Svar: Du kan lyssna och ladda hem i 30 dagar efter det att sista avsnittet sänts. Ett fåtal läggs ut under en längre period, i nuläget 1 år.

Fråga: Var hittar jag uppgifter om musiken som spelas?
Svar: Låtlistorna hittar du här.

Fråga: Varför kan jag inte höra på gamla följetonger? 
Svar: Det har att göra med upphovsrätter. Vi har rättigheter att låta en radioföljetong poddas 30 dagar efter sista sändningsdag, sen tas ljudfilerna bort. Ett fåtal läggs ut under en längre period och finns då tillgängliga i 1 år.

Fråga: Hur kan jag se vilka Radioföljetonger och Radionoveller som producerats sedan starten 1939?
Svar: Under rubriken: Tidigare sända Radioföljetonger

Fråga: Kan man skicka in noveller till er?
Svar: Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot noveller. Varje år beställer vi cirka 10-12 radionoveller av författare, unga som gamla, kvinnor som män. Det är texter som skrivs direkt för radio och som inte publicerats tidigare. 

Fråga: Hur fungerar Sveriges Radios Novellpris?
Svar: Radionovellerna som nomineras är de noveller som sänts föregående år. En jury, bestående av bokcirklar, röstar fram de fem Radionoveller som sedan är med och tävlar om Sveriges Radios Novellpris. Vinnaren röstas fram av dig som lyssnar. Prissumman är 30 000 och priset delas ut under Litteraturveckan i P1.

Sänds måndag-fredag 11.35 & 19.35.