PRESSMEDDELANDE 2022-01-21

Druid & Zimmerman show – radarparet David Druid och Katherine Zimmerman återförenas i talkshow-inspirerad podd om politik

OBS - Premiären av Druid & Zimmerman show har fått skjutas upp till Lördagen den 29 Januari skjutas upp p g a sjukdom och karantän. (Fredag 2022-01-21 16:34)

I morgon startar nya podden Druid & Zimmerman show – inspirerad av klassiska amerikanska talkshower. Showen leds av David Druid och Katherine Zimmerman som varje lördag fram till valet i september tar sig an veckans politiska händelser, flankerade av Ekots politikreporter Lova Olsson och satirikern Moa Wallin från Tankesmedjan i P3.

David Druid och Katherine Zimmerman fann varandra när de ledde Morgonpasset i P3. Katherine kommer från P1 Morgon och sänder nu Studio Ett.

– Katherine är en journalistisk förebild för mig. Det finns heller ingen som jag hellre skulle tjafsa med i en podd, säger David Druid.

David Druid har utmärkt sig genom sina intervjuer med makthavare och politiker i Morgonpasset i P3.

– Det som är otroligt med David är hur han lyckas locka fram oväntade sidor hos dem som är i studion. Jag hade till exempel aldrig fattat att Lena Hallengren hade humor innan vi intervjuade henne tillsammans i P3, säger Katherine Zimmerman.

Nya Druid & Zimmerman show ger lyssnaren en chans att förstå politik och samtidigt bli underhållen. Med sig har David och Katherine Moa Wallin som är Sveriges vassaste politiska satiriker och som hörs både i Tankesmedjan i P3 och P3 Klubben och Lova Olsson, rutinerad politikreporter på Ekot.

– Det är Lova som gör det spännande, hon har koll på allt politiskt skvaller i riksdagens korridorer. Och hon är som ett levande politik-lexikon, säger David Druid.

Lova Olsson kommer också att ha en lyssnarfrågelåda där inga frågor är för dumma.

I sann talkshow-anda finns det även ett husband i form av proffstrummisen Niklas Korsell.

Druid & Zimmerman show publiceras lördagar kl. 06.00 i Sveriges Radio Play och sänds i P3 lördagar kl. 11.03

https://sverigesradio.se/druid-och-zimmerman-show

Pressbilder:

Druid & Zimmerman show. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
https://sverigesradio.bildbank.nu/sv/delad/bzzomsh2ea/44435

För mer information, vänligen kontakta:

Eva Sahlin, pressansvarig
eva.sahlin@sverigesradio.se

070-684 18 52