En 17-åring blev attackerad med kniv på gymnasieskola

2:10 min

En 17-årig pojke blev huggen med kniv på en gymnasieskola i Nässjö. En annan 17-årig pojke är gripen av polisen för attacken.

Det hände i gymnasieskolans matsal, vid lunchtid idag fredag. Flera andra elever var på plats när det hände. Flera personer ringde till polisen för att berätta att en elev hade blivit attackerad. Den skadade pojken fick åka till sjukhuset, där han nu får vård. Han är inte allvarligt skadad.

Polisen grep en annan 17-årig pojke kort efter attacken. Polisen har nu börjat göra en utredning om försök till mord, eller dråp. De vet inte varför attacken hände. Polisen ska förhöra både den misstänkta pojken och den skadade pojken, och fortsätta utreda händelsen. Det säger polisens talesperson Angelica Israelsson Silfver till Ekot.

– Han är i nuläget misstänkt för försök till mord alternativt dråp. Och när det gäller motivet bakom händelsen så är det forfarande oklart för oss.

Gymnasieskolan i Nässjö stängde efter attacken. Nu jobbar kommunens krisgrupp för att hjälpa dem som mår dåligt. Planen är att skolan ska öppna på måndag igen. Det säger gymnasieskolans chef Richard Weibull till Ekot.

– Vi kommer ha krisorganisation uppe, så att alla – både personal och elever – som behöver stöd och samtal under veckan, kommer kunna få det.