En älg gick runt mitt i Stockholm

1:49 min

En älg blev skjuten mitt inne i Stockholm idag. Älgen gick runt i stadsdelen Södermalm.

Det var väldigt tidigt på morgonen. Flera personer ringde till polisen för att säga att de såg en älg i centrala Stockholm. Polisen fick det första telefonsamtalet tjugo över fem på morgonen.

Älgen är ett av de största vilda djuren som lever i Sverige. Älgar kan bli över tre meter långa och två meter höga. Det är mycket ovanligt att de går runt inne i en storstad.

Flera personer har berättat att de såg älgen i Stockholm. En av dem var Johanna Skåntorp. Hon såg älgen när hon var på väg till jobbet. Hon säger att det var en konstig upplevelse. Det var också lite sorgligt, eftersom Johanna förstod att älgen antagligen skulle bli skjuten.

– Ja, det är rätt konstigt. Och sen tänker man att oftast så blir de ju... Så skjuter de älgar som påträffas inne i staden. Så det kändes ju lite sorgligt också, säger Johanna Skåntorp till P4 Stockholm.

Polisen tänkte först att älgen skulle ta sig ut ur stan själv. Men den gick längre in i stan, och la sig på en gata. Då bestämde polisen att man var tvungen att skjuta ihjäl älgen.